Donderdagavond om 20:00 is de officiële opening van de 234ste “Beestachtige” Roldermarkt.

De presentatie morgenavond is in handen van Paul Tahalele (OVVR) en Rob Mulder (bekend van Grandioos Groningen).
Na de opening met Wethouder Bas Luinge namens Gemeente Aa & Hunze en Voorzitter Boermarke Rolde Arwolt Emmens gaat Rob Mulder – ongerept door enige kennis van Rolde en de Roldermarkt – op een gezellige en humoristische manier in gesprek met:
 
Gert Jan Warringa & Max Zwaneveld van Fokclub Rolde.

Met zo’n 25 leden en inmiddels een halve eeuw oud is de Fokclub Rolde en omstreken een van de meest actieve fokveestudieclubs in Drenthe. Al jarenlang is vast onderdeel bij de vergaderingen van de Fokclub: hersengymnastiek.  Maar het gaat hen niet alleen om de koeien, gezelligheid en sociaal contact spelen ook een belangrijke rol. 
 

Bandleden Mooi Wark

De band is opgericht in 1992 en bestaat nu uit Bert Koops (leadzang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drum). Bij de optredens van Mooi Wark draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek, hierdoor is elk optreden anders. Het repertoire tijdens optredens bestaat vaak uit veel vrolijke nummers, meestal rock-‘n-roll.
 

Arjan Zomer – Wildlands
Als dierenverzorger bij Wildlands Emmen heeft hij alle dagen met ‘beestachtig’ gedrag te maken. Aan de hand van zijn presentatie vertelt hij ons op een luchtige, maar informatieve manier meer over gedrag tussen man en vrouw in het dierenrijk.We zien u graag, morgenavond om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de feesttent op de Grote Brink.
 
 

Vanaf donderdag 5 September mag de Roldervlag weer uitgehangen worden!