U bent hier::/Roldermarkt
Roldermarkt2019-09-04T13:05:35+01:00

Programma Roldermarkt

Roldermarkt 2019

Een ‘beestachtige’ Roldermarkt (klik hier voor het programma per dag)

10 september is het zover: Roldermarkt 2019. De Roldermarktcommissie heeft haar best gedaan om een gezellige en gevarieerde feestweek voor u te organiserehttps://www.ovvr.nl/rm-programma/n. Ook dit jaar is er voor jong en oud weer van alles te beleven vanaf de opening op donderdag 5 september tot in de late uurtjes van de Roldermarktdag zelf op 10 september.

Wij zijn als organisatie onze leden, vrijwilligers en sponsoren bijzonder dankbaar. Zonder hun inzet en financiële ondersteuning  is het niet mogelijk een enerverend programma samen te stellen. Een programma waar we ons als Roldenaren niet voor hoeven te schamen. Donderdagavond de opening waar het beestachtige thema onder andere naar voren zal komen door een presentatie van de Fokclub Rolde, die dit jaar 50 jaar bestaat.

Naast de dagelijkse kermis, gaan we actief bezig op vrijdag 6 september met het Jan Thiesschool podiumprogramma,  een trimloop, de sportieve meerkamp en sluiten we gezellig af met een Après Sport Disco.

Vanaf zaterdag wordt het dan echt beestachtig in het Roldermarkt-weekend: Fjordenkeuring, Viswedstijd, Golfcup,  Jeugd wielerronde, Dikke bandenrace en tegen de avond de inmiddels traditionele bedrijvenparade. Dit jaar mogen de bedrijven uit Rolde en omgeving zich van hun ‘beestachtige’ kant laten zien in de optocht.

Tot onze spijt heeft dit jaar het bestuur van muziekvereniging Euterpe moeten besluiten met de muziekvereniging te stoppen. Decennia lang heeft deze muziekvereniging uit Rolde menig feest opgeluisterd met muziek. Maar ook voor Euterpe was een tekort aan nieuwe leden en vrijwilligers reden de vereniging te beëindigen.  Met hart voor ons dorp heeft het bestuur van Euterpe besloten de financiële tegoeden van de vereniging te doneren aan verschillende verenigingen/organisaties in Rolde. Wij als OVVR krijgen de komende 5 jaren een bijdrage als extra stimulans voor de Taptoe die elk jaar georganiseerd wordt op de zaterdagavond voorafgaand aan de Roldermarkt.

Wij zijn Euterpe zeer erkentelijk en willen hen in dit schrijven nogmaals hiervoor bedanken.

Na de beestachtige nacht van Rolde is er zondagmorgen weer het Roldermarktontbijt in samenwerking met de OVR gevolgd door het Concours Hippique en kindermarkt. Voor de liefhebbers is er een kerkdienst in het Drents in de Jacobuskerk en ‘s avonds de Garage Buisman Playbackshow.

De maandagavond staat in het teken van het Topgazon Stratenconcours, een paardenevenement dit jaar al weer voor de 10e keer georganiseerd!

Natuurlijk  hopen we velen van u te zien op de 2e dinsdag van september: de Roldermarktdag.

Waar naast de goederenmarkt  wederom de Boermarke-L andbouwbeurs zal plaatsvinden. Het spectaculaire  “springen zonder zadel”   en wordt er voor de kinderen een mini kinderboerderij en een speciale speelruimte  georganiseerd.

Namens het bestuur van de Roldermarkt wensen we u een fijne feestweek!

Het laatste Roldermarkt nieuws