2016. Paul Tahalele (vicevoorzitter OVVR) en Ludo Mennes (directeur Rabobank Assen en Noord-Drenthe) feliciteren elkaar met het nieuwe, driejarige sponsorcontract, nadat ook Tienus Berkepies (bestuurslid OVVR) en Marion Boerakker (penningmeester OVVR) hebben getekend. (foto:Yolanda Visser)

De Roldermarkt is een feest voor iedereen en Rabobank Assen en Noord-Drenthe is een bank voor iedereen. Daarom heeft de bank het sponsorcontract met de OVVR (organisator van de Roldermarkt, Paasmarkt en Koningsdag) onlangs met drie jaar verlengd.

“De OVVR is een vrijwilligersorganisatie die mooie activiteiten en evenementen organiseert”, zegt Ludo Mennes, directeur particulieren en private banking van de bank. Ludo is vanuit het directieteam het aanspreekpunt voor de kern Aa en Hunze. “De Rabobank is een bank die midden in de samenleving staat. Dit is ook het uitgangspunt voor de Roldermarkt, de Paasmarkt en de Koningsdag van de OVVR. Voor iedere inwoner is er wel iets georganiseerd wat aanspreekt. Vooral de Roldermarkt en Paasmarkt zijn dorpsfeesten die Rolde en de omliggende dorpen steeds een week lang tot één grote familie maken. Hier werkt de Rabobank natuurlijk graag aan mee. Het is uitermate belangrijk dat dit soort dorpsevenementen, met wortels in de historie, maar aangepast in deze tijd, blijven voortbestaan”, aldus Ludo Mennes. Dit doen we ook bij andere dorpsevenementen zoals het Bloemencorso Eelde, de Zuidlaardermarkt en het Oostermoerfeest.

Vrijwilligersorganisatie
Daarnaast moet er vooral gekeken worden naar de enorme inzet van vrijwilligers die de Roldermarkt, de Paasmarkt en de Koningsdag mogelijk maken. Rabobank Assen en Noord-Drenthe is dan ook bijzonder trots dat zij deel uit mogen maken van deze dorpsevenementen.

Samenwerking
De Rabobank is al jaren één van de hoofdsponsors van (oorspronkelijk alleen) de Roldermarkt. Het bestuur van de OVVR is blij met de voortzetting. Vicevoorzitter Paul Tahalele zegt erover: “Met het tekenen van het dit contract hebben we zekerheid en duidelijkheid voor de komende drie jaar. Daar zijn we heel blij mee en dankbaar voor.” De OVVR wil de komende periode meer evenementsponsoren en algemene sponsoren benaderen voor een contract voor een langere periode. Met als doel om voor alle partijen winst te behalen uit de samenwerking en ondersteuning.